MENI
15.5.2024

Delegatkinja u Domu naroda PSBiH Snježana Novaković - Bursać učestvovala u Solunu na proljetnom sastanku Međunarodnog sekreterijata Interparlamentarne skupštine pravoslavlja

Delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Snježana Novaković - Bursać učestvovala je na proljetnom sastanku Međunarodnog sekreterijata Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, koji je održan danas u Solunu, uoči međunarodne političke konferencije na Teološkom fakultetu Aristotelovog univerziteta pod nazivom "Politika kao prostor izražavanja hrišćanskih vrijednosti u svakodnevnom životu".

Na sastanku Sekreterijata, na kom su učestvovali i poslanici Grčke, Kipra, Armenije, Poljske i Rumunije, predstavljen je izvještaj aktivnosti Interparlamentarne skupštine pravoslavlja za prethodni period, finansijski izvještaji, kao i amandmani na osnivački akt organizacije.

Članovi Međunarodnog sekretarijata dogovorili su se o tome da naredna Generalna skupština Interparlamentarne skupštine pravoslavlja bude održana u Palermu (Republika Italija). (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću