MENI
12.3.2024.

Парламентарни војни повјереник БиХ Бошко Шиљеговић боравио у радној посјети Заједничком штабу ОСБиХ

Парламентарни војни повјереник БиХ Бошко Шиљеговић боравио је у радној посјети Заједничком штабу Оружаних снага БиХ (ОСБиХ), те се, том приликом, састао с начелником Заједничког штаба генералом Гојком Кнежевићем и замјеницима начелника ОСБиХ генералима Мирсадом Ахмићем и Томом Колендом.

Парламентарни војни повјереник БиХ честитао је члановима Заједничког штаба ОСБиХ ступање на дужност, те је, кроз презентацију Извјештаја о раду парламентарног војног повјереника БиХ за 2023. годину, изнио запажања у погледу тешкоћа које су утврђене у протеклом периоду. У контексту заштите људских права и темељних слобода припадника ОСБиХ, Шиљеговић је указао на проблеме персоналне попуњености, накнада које немају карактер плате, те, посебно, на потребу побољшања услова живота и рада у касарнама и јединицама ОСБиХ.

Захваљујући се на посјети, начелник Заједничког штаба ОСБиХ генерал Кнежевић и његови замјеници похвалили су досадашњу сарадњу са парламентарним војним повјереником БиХ. Упознали су парламентаног војног повјереника БиХ с главним активностима ОСБиХ, тешкоћама с којима се суочавају професионална војна лица, пројекцијама пријема у ОСБиХ за период 2024. – 2027., те активностима које планирају предузети с циљем сузбијања непимјерених дјеловања и активности појединих припадника ОСБиХ.

Учесници састанка изнијели су заједнички став да су пред Заједничким штабом и менаџментом ОСБиХ озбиљни изазови, али и нагласили да ће дати максимални допринос да се проблеми превазиђу у интересу свих припадника ОСБиХ. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу