MENI
15.8.2012

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Milorad Živković uputio čestitku predsjednici Donjeg doma Parlamenta Republike Indije


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Milorad Živković uputio je, povodom Dana nezavisnosti, čestitku predsjednici Donjeg doma Parlamenta Republike Indije Meiri Kumar.

Tekst čestitke prenosimo u cjelini:

"Poštovana gospođo predsjednice,
Zadovoljstvo mi je da Vam, u ime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, uputim najiskrenije čestitke povodom Dana nezavisnosti Republike Indije, sa željama za dalji prosperitet i napredak vaše zemlje.
I ovom prilikom želim da istaknem opredjeljenje Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da intenzivira saradnju sa Parlamentom Republike Indije, što bi doprinijelo i unapređenju ukupnih odnosa između naše dvije zemlje a na dobrobit naših naroda i građana.
Gospođo predsjednice, duboko sam uvjeren da će Vaša posjeta Bosni i Hercegovini biti realizovana uskoro na obostrano zadovoljstvo i zaista će nam biti izuzetna čast da Vam ukažemo gostoprimstvo po kojem su narodi ovih prostora od davnina poznati.
Dozvolite mi da Vam još jedanput čestitam Dan nezavisnosti Vaše zemlje s molbom da čestitke prenesete kolegama parlamentarcima u Donjem domu Parlamenta Republike Indije.
Primite, Ekselencijo, izraze mog iskrenog uvažavanja." (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću