MENI
13.12.2023

Članovi Odbora za žalbe PSBiH posjetili Jedinicu GPBiH Aerodrom Sarajevo

Predsjednik Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Boris Buha, zamjenik predsjednika Odbora Semir Šut i članica Odbora Hana Korać posjetili su Jedinicu Granične policije (GP) BiH Aerodrom Sarajevo.

Tokom radnog sastanka sa komandirom Jedinice Hidajetom Krehmićem i inspektorima ove Jedinice prezentovan je rad Jedinice, te izazovi s kojima se susreću tokom izvršavanja poslova i radnih zadataka, a koji se posebno odnose na nedovoljan broj policijskih službenika u ovoj Jedinici. Naglašeno je da ova Jedinica, uprkos svim poteškoćama, nastoji da profesionalno izvrši sve poslove i zadatke iz svoje nadležnosti.

Članovi Odbora osvrnuli su se na neke od predmeta koji su razmatrani na sjednicama Odbora, te su inspektori Jedinice pojasnili procedure i načine provođenja istraga po prijavama građana.

Na kraju sastanaka zaključeno je da će neke od teškoća i izazova s kojima se susreću pripadnici ove Jedinice biti prezentovani u Izvještaju o radu Odbora za 2024. godinu. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću