MENI
12.12.2023

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Marinko Čavara primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Republike Grčke u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marinko Čavara primio je danas u nastupnu posjetu ambasadoricu Republike Grčke u BiH, NJ. E. Ioannu Efthymiadou.

Poželjevši ambasadorici dobrodošlicu u našu zemlju, predsjedavajući Čavara srdačno se zahvalio Grčkoj na snažnoj podršci koju je Vlada te prijateljske zemlje, zajedno sa još šest država članica Evropske unije (EU), pružila Bosni i Hercegovini na evropskom putu. Predsjedavajući Čavara kazao je kako očekuje da će sve institucije u BiH nastaviti da ispunjavaju reformsku agendu s ciljem da naša zemlja u martu naredne godine otvori pristupne pregovore o punopravnom članstvu u EU.

Tokom sastanka konstatirano je da su odnosi dvije zemlje na visokom nivou i bez otvorenih pitanja, te da je potrebno jačati privrednu saradnju, kao i saradnju u oblastima obrazovanja i kulture.

Razgovarano je i o mogućnostima jačanja međuparlamentarne saradnje, kao i saradnje u okviru parlamentarnih multilateralnih organizacija i regionalnih inicijativa." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Marinka Čavare)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću