MENI
12.12.2023

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i Delegacije PSBiH u PSNATO-a posjetili Međunarodni sekretarijat PSNATO-a

Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koju čine članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, članovi Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) i parlamentarni vojni povjerenik BiH, borave u dvodnevnoj studijskoj radnoj posjeti Briselu, gdje su posjetili Međunarodni sekretarijat PSNATO-a.

Tokom sastanka sa generalnom sekretarkom PSNATO-a Ruxandrom Popom bilo je riječi o saradnji PSNATO-a sa parlamentima zemalja Zapadnog Balkana, kao i o mogućnostima unapređenja saradnje u segmentima koji mogu doprinijeti rješavanju aktuelnih problema i jačanju dijaloga i stabilnosti.

Posebno se razgovaralo o održavanju 105. Rose Roth seminara PSNATO-a, čiji je domaćin bila PSBiH. U PSNATO-a ocijenjeno je da je održavanjem ovog seminara u fokus stavljena situacija na Zapadnom Balkanu i u BiH, čime je, kako je rečeno, pokazano opredjeljenje PSNATO-a da se podstakne partnerstvo, kao i rješavanje aktuelnih političkih pitanja u Bosni i Hercegovini.

Delegaciju PSBiH predvodi zamjenica predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i zamjenica predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u PSNATO-a Marina Pendeš, a u Delegaciji su i članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sredoje Nović, Sanja Vulić, Zdenko Ćosić, Šerif Špago, Safet Softić, Slavko Matić, Milan Dunović, te parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću