MENI
4.12.2023.

Делегација Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине учествује на Другом политичком форуму на високом нивоу између ЕУ и БиХ

Делегација Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине учествоват ће на Другом политичком форуму на високом нивоу између Европске уније (ЕУ) и БиХ, који се у уторак, 5. децембра 2023. године одржава у Бриселу.

Подсјећамо, у мају 2019. године у Мишљењу о захтјеву Босне и Херцеговине за пријем у чланство у ЕУ, Европска комисија дефинисала је 14 кључних приоритета које земља треба да испуни у смислу давања препоруке за отварање преговора о приступању ЕУ. У октобру 2022. године, Европска комисија препоручила је Савјету ЕУ да Босни и Херцеговини додијели статус кандидата обзиром на кораке које је наша земља већ подузела, а у новембру ове године Комисија је дала препоруку за отварање преговора о приступању БиХ ЕУ након постизања потребног степена услађености с критеријима за чланство.

У циљу подршке Босни и Херцеговини на њеном европском путу, Политички форум на високом нивоу између ЕУ и БиХ прати провођење корака споменутих у препоруци Комисије и извјештава о даљем напретку Босне и Херцеговине. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу