MENI
24.11.2023

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH učestvovat će u Madridu na 70. zasjedanju COSAC-a

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Zdenko Ćosić i članovi Zajedničke komisije Radovan Kovačević i Mia Karamehić – Abazović učestvovat će na 70. plenarnom zasjedanju Konferencije parlamentarnih odbora za poslove Evropske unije (COSAC), koje će se, u okviru parlamentarne dimenzije španskog predsjedavanja Vijećem Evropske unije (EU), održati od 26. do 28. novembra u Madridu.

Kako su organizatori najavili, jubilarno 70. plenarno zasjedanje COSAC-a, okupit će parlamentarce iz država članica EU i država u pretpristupnom procesu kako bi se razgovaralo o najvažnijim i najaktuelnijim evropskim poslovima.

Na Konferenciji, čiji je domaćin Predstavnički dom Parlamenta Kraljevine Španije, razgovarat će se o rezultatima španskog predsjedavanja Vijećem EU, kao i o Paktu o migracijama i azilu EU.

Jedna od tema 70. plenarnog zasjedanja COSAC-a bit će i energetska kriza i zelena tranzicija.

Parlamentarci će razgovarati i o situaciji u Ukrajini i odnosima Ukrajine i EU, a bit će razmotreni i odnosi EU sa zemljama Latinske Amerike. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću