MENI
21.11.2023

Poslanik u Predstavničkom domu i zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u PSOSCE-a Albin Muslić učestvovao na jesenjem godišnjem zasjedanju PSOSCE-a u Erevanu

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini OSCE-a (PSOSCE) Albin Muslić učestvovao je na jesenjem godišnjem zasjedanju PSOSCE-a, koje je održano u Erevanu, Republika Armenija.

Ovogodišnje zasjedanje okupilo je gotovo 200 parlamentaraca iz 50 zemalja, a otvoreno je pozdravnim govorima premijera Armenije Nikole Pashinyana, predsjednika Narodne skupštine Armenije Alena Simonyana i predsjednice PSOSCE-a Pie Kaume.

Glavni govornici i parlamentarci istaknuli su kako su trenutni sukobi u Ukrajini i na Bliskom istoku, kao i nedavna vojna neprijateljstva na Južnom Kavkazu, dokazi potrebe za hrabrijim pristupom diplomaciji i sigurnosti.

Zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u PSOSCE-a Albin Muslić susreo se u Erevanu i sa potpredsjednikom PSOSCE-a i specijalnim izaslanikom OSCE-a za Jugoistočnu Evropu Kyriakosom Hadjiyiannijem, te čelnicima delegacija šest zemalja regije. Razgovarano je o organizaciji konferencije parlamentaraca regije, jačanju saradnje i intenziviranju dijaloga između zemalja, kao i o predstojećoj posjeti gospodina Hadjiyiannija Bosni i Hercegovini.

Uoči plenarnog zasjedanja, Muslić je učestovao i na sjednici Stalnog odbora PSOSCE-a. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću