MENI
9.11.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić razgovarao sa novoimenovanom direktoricom Direkcije za evropske integracije

“Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić razgovarao je danas sa novoimenovanom direktoricom Direkcije za evropske integracije Elvirom Habota i poželio joj puno uspjeha u budućem radu.

Rekao je da je Direkcija za evropske integracije od velikog značaja u procesu ispunjavanja uvjeta na evropskom putu BiH i da je važno da se osigura realiziranje ispunjavanja uvjeta za pristupanje Evropskoj uniji.

Direktorica Habota upoznala je zamjenika predsjedavajućeg dr. Denisa Zvizdića sa ciljevima Direkcije i rekla da se trenutno radi na finaliziranju Programa integriranja koji je obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i jedan od ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije.

„Aktivnosti su u punom zamahu i angažman Direkcije za evropske integracije u tom poslu je veliki. Svi zaposlenici vrijedno rade na realiziranju ovih zadataka.“, naglasila je direktorica Habota.

Razgovarali su i o jučerašnjem objavljivanju Izvještaja o BiH za 2023. godinu i složili se da su preporuke Evropske komisije Vijeću Evropske unije pozitivne i da predstavljaju put ka otvaranju pregovora o pristupanju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji.” (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću