MENI
8.11.2023

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije Snježana Novaković – Bursać i Dženan Đonlagić učestvuju na konferenciji Parlamentarne dimenzije Berlinskog procesa

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Snježana Novaković – Bursać i Dženan Đonlagić učestvuju u Berlinu na konferenciji koja se održava u okviru Parlamentarne dimenzije Berlinskog procesa.

Tokom konferencije, koju je organizovao Odbor za evropske poslove Bundestaga Savezne Republike Njemačke, planirana je rasprava o percepciji institucionalnih reformi Evropske unije (EU) u zemljama Zapadnog Balkana, kao i o ulozi Berlinskog procesa i njegove parlamentarne dimenzije.

Osim predstavnika parlamenata zemalja regiona Zapadnog Balkana, te njemačkog Bundestaga i Ministarstva vanjskih poslova, u radu konferencije učestvuju i predstavnici nevladinih organizacija i akademske zajednice.

Konferencija u Berlinu održava se u momentu iščekivanja izvještaja Evropske komisije o stepenu napretka Bosne i Hercegovine u vezi sa dobijanjem datuma otvaranja pregovora sa EU o punopravnom članstvu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću