MENI
6.11.2023

Održana 4. sjednica Komisije za borbu protiv korupcije i kleptokratije

Na 4. sjednici Komisije za borbu protiv korupcije i kleptokratije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za drugu zamjenicu predsjedavajućeg Komisije izabrana je Ermina Salkičević – Dizdarević.

Članovi Komisije dogovorili su, u skladu s Poslovnikom, metodologiju rada Komisije do kraja 2023. godine.

Postignut je dogovor o tome da se sjednice Komisije održavaju najmanje jednom mjesečno. Također je dogovoreno da se u narednom periodu organizuju sastanci članova Komisije sa institucijama BiH nadležnim za borbu protiv kriminala i korupcije, kao i sa relevantnim međunarodnim organizacijama koje prate rad tih institucija. Istovremeno, od Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK), Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, Ureda za reviziju institucija BiH i Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH bit će zatraženo da dostave izvještaje o rezultatima rada i iskustvima u borbi protiv svih oblika korupcije.

Članovi Komisije dogovorili su i uspostavljanje saradnje i razmjenu iskustava sa odgovarajućim parlamentarnim tijelima u zemljama regiona. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću