MENI
2.11.2023

Članovi Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Slavko Matić i Šemsudin Mehmedović učestvovaće u Prištini na Parlamentarnoj konferenciji o budućnosti transporta

Zamjenik predsjedavajućeg Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Slavko Matić i član Komisije Šemsudin Mehmedović učestvovat će na Parlamentarnoj konferenciji o budućnosti transporta, koja će se održati 3. i 4. novembra u Prištini.

Konferencija, koju organizuje Komisija za okoliš, hranu, poljoprivredu, planiranje i razvoj Skupštine Kosova, bit će prilika za učesnike da se, kroz panel diskusiju, pozabave pitanjima budućnosti transporta i procesa tranzicije na ekološki potpuno čisti transport sa nultim sadržajem ugljenika.

Učesnici konferencije razmijenit će informacije, mišljenja i stavove o tome gdje se nalazi region Zapadnog Balkana u pogledu modernizacije transporta i zelene agende, kao i o perspektivama zemalja regiona u pogledu izgradnje inkluzivnog transportnog sistema. Razgovarat će se i o uticaju klimatskih promjena na održiv transport, kao i o mogućim odgovorima na uticaj klimatskih promjena u oblasti javnog transporta. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću