MENI
23.10.2023

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH boravit će u studijskoj posjeti Evropskom parlamentu

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dženan Đonlagić, Radovan Kovačević, Saša Magazinović, Predrag Kojović i Denijal Tulumović boravit će 24. i 25. oktobra u Briselu u studijskoj posjeti Evropskom parlamentu.

Tokom dvodnevne studijske posjete članovi Zajedničke komisije za evropske integracije imat će sastanke sa kopredsjedavajućim grupe Evropskog parlamenta za Zapadni Balkan Vladimirom Bilčikom i Matjažom Nemecom, kao i sa predsjedavajućim Delegacije Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Romeom Franzom.

Predviđen je i susret i razgovor sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Paolom Rangelom, kao i sa drugim članovima Evropskog parlamenta i stalnih parlamentarnih tijela.

U fokusu studijske posjete, kako je najavljeno, bit će prilike i izazovi pred Bosnom i Hercegovinom u procesu evropskih integracija, posebno u svjetlu predstojećih odluka evropskih institucija, kao i uloga PSBiH na putu BiH ka članstvu u Evropskoj uniji. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću