MENI
19.10.2023

Članovi Grupe prijateljstva za Aziju PSBiH održali u Pekingu sastanak sa zamjenikom direktora Biroa za euro-azijske poslove Međunarodnog odjeljenja Centralnog komiteta KPK

Članovi Grupe prijateljstva za Aziju Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), predvođeni zamjenikom predsjedavajućeg Grupe prijateljstva Albinom Muslićem, održali su u Pekingu sastanak sa zamjenikom direktora Biroa za euro-azijske poslove Međunarodnog odjeljenja Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Lijem Jungom.

Obje strane iskazale su tokom sastanka zadovoljstvo prijateljskim odnosima dvije države, koje, kako je rečeno, treba i dalje unapređivati.

Na sastanku je konstatovano da Bosna i Hercegovina i Narodna Republika Kina sarađuju u sklopu inicijative “Pojas i put”, koja obilježava svoju 10. godišnjicu, te ocijenjeno da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje u brojnim segmentima, naročito u sektorima energetike, poljoprivrede i turizma.

Iskazana je zahvalnost zvaničnicima Narodne Republike Kine na izbalansiranom odnosu prema Bosni i Hercegovini, kao i na brojnim inicijativama za poboljšanje sveukupnih odnosa u našoj zemlji.

Sastanku sa kineskim zvaničnicima, koji je održan na marginama Trećeg foruma za međunarodnu saradnju „Pojas i put“, prisustvovali su i članovi Grupe prijateljstva za Aziju PSBiH Šemsudin Mehmedović, Branislav Borenović, Aida Baručija i Safet Softić. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću