MENI
12.10.2023

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH Zdenko Ćosić učestvovat će u Tirani na konferenciji o ulozi parlamenata u Berlinskom procesu

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Zdenko Ćosić učestvovat će na konferenciji o temi „Uloga parlamenata u Berlinskom procesu“, koja će se 13. oktobra održati u Tirani.

Na konferenciji, čiji je domaćin Odbor za evropske poslove Parlamenta Republike Albanije, čelni ljudi komisija/odbora za evropske poslove i integracije parlamenata regiona razgovarat će o potrebi jačanja i aktivnije uloge parlamenata u Berlinskom procesu.

U okviru drugog panela, učesnici konferencije, koja se održava uoči Samita šefova država i vlada Berlinskog procesa u Tirani, razgovarat će i o ulozi Berlinskog procesa u jačanju regionalne saradnje i ostvarivanju četiri slobode, slobode kretanja roba, pružanja usluga, te kretanja radnika i kretanja kapitala, u regionu Zapadnog Balkana. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću