MENI
27.9.2012.

Održana sjednica Kolegija Zastupničkog doma


Na održanoj 39. sjednici Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, razmatrana je inicijativa Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u svezi organiziranja žurne sjednice Zastupničkog doma PSBiH na kojoj bi se u drugom krugu odlučivalo o smjeni zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma, dr. Denisa Bećirovića. Također, na sjednici je razmatrana i inicijativa Kluba zastupnika SNSD-a i Kluba zastupnika SDS-a (14 zastupnika iz Republike Srpske) o organiziranju žurne sjednice Zastupničkog doma 02. listopada 2012. godine, na kojoj bi se odlučivalo o smjeni ministra vanjskih poslova BiH, Zlatka Lagumdžije, sa mogućnošću da na dnevnom redu sjednice budu i ostale točke te pojedinačno navedena inicijativa da se u drugom krugu glasuje o smjeni zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma dr. Denisa Bećirovića.

Nakon razmatranja navedenih inicijativa, konstatirano je da inicijativa SDA ne ispunjava poslovničke uvjete iz članka 62. točke (3) Poslovnika Zastupničkog doma PSBiH za sazivanje žurne sjednice, a za inicijativu SDS-a i SNSD-a je konstatirano da je poslovnički utemeljena, te će na osnovu nje sjednica Doma biti sazvana u roku propisanom Poslovnikom Zastupničkog doma PSBiH.

Na sjednici Kolegija nije postignut konsenzus oko datuma održavanja i dnevnog reda sjednice Doma, te je zaključeno da članovi Kolegija u sljedeća dva dana obave konsultacije sa klubovima zastupnika, te će nakon toga biti donosena odluka, sukladna članku 62. točka (3) Poslovnika. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću