MENI
13.10.2015.

Одржана 5. сједница Заједничке комисије за административне послове


На 5. сједници Заједничке комисије за административне послове Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) примљен је к знању Полугодишњи извјештај о извршењу буџета ПСБиХ за период од 01. јануара до 30. јуна 2015. године.

Заједничка комисија одобрила је Пројекцију буџета ПСБиХ за 2016. годину.

Подржан је Финансијски план и програм за 2016. годину Независне комисије за праћење услова боравка у заводима, поступање и поштивање људских права лица над којима се извршавају кривичне санкције и друге мјере које је изрекао у кривичном поступку Суд БиХ, страни судови за дјела предвиђена Кривичним законом БиХ или међународним уговором чија је потписница БиХ или други суд у складу са законом БиХ.

Усвојен је Извјештај Канцеларије за ревизију институција БиХ о финансијској ревизији ПСБиХ за 2014. годину и закључци са састанка колегијума Заједничке комисије за административне послове, Комисије за финансије и буџет Представничког дома ПСБиХ, Комисије за финансије и буџет Дома народа ПСБиХ и Секретаријата ПСБиХ.

Усвојен је Извјештај Јединице за унутрашњу ревизију о даним препорукама у ПСБиХ.

Примљена је к знању Информација о најави унутрашње ревизије – „Имплементација даних препорука Канцеларије за ревизију институција БиХ у Извјештају о финансијској ревизији ПСБиХ за 2014. годину“.

Верификована су рјешења и одлуке које је донио Колегијум или предсједавајући Заједничке комисије у складу са важећим актима и прописима, а тичу се статусних питања посланика и делегата ПСБиХ. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу