MENI
13.10.2015

Održana 5. sjednica Zajedničke komisije za administrativne poslove


Na 5. sjednici Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) primljen je k znanju Polugodišnji izvještaj o izvršenju budžeta PSBiH za period od 01. januara do 30. juna 2015. godine.

Zajednička komisija odobrila je Projekciju budžeta PSBiH za 2016. godinu.

Podržan je Finansijski plan i program za 2016. godinu Nezavisne komisije za praćenje uvjeta boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava osoba nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud BiH, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom BiH ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica BiH ili drugi sud u skladu sa zakonom BiH.

Usvojen je Izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH o finansijskoj reviziji PSBiH za 2014. godinu i zaključci sa sastanka kolegija Zajedničke komisije za administrativne poslove, Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH, Komisije za finansije i budžet Doma naroda PSBiH i Sekretarijata PSBiH.

Usvojen je Izvještaj Jedinice za unutarnju reviziju o danim preporukama u PSBiH.

Primljena je k znanju Informacija o najavi unutarnje revizije – „Implementacija danih preporuka Ureda za reviziju institucija BiH u Izvještaju o finansijskoj reviziji PSBiH za 2014. godinu“.
Verificirana su rješenja i odluke koje je donio Kolegij ili predsjedavajući Zajedničke komisije u skladu sa važećim aktima i propisima, a tiču se statusnih pitanja poslanika i delegata PSBiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću