MENI
4.10.2023

Delegati iz Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda PSBiH razgovarali sa predstavnicima Samostalnog sindikata radnika BHRT-a

Delegati iz Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Šefik Džaferović, Safet Softić, Dženan Đonlagić i Džemal Smajić razgovarali su danas sa predstavnicima Samostalnog sindikata radnika BHRT-a, koje je predvodila predsjednica Samostalnog sindikata Merima Kurtović – Pašalić.

Predstavnici Samostalnog sindikata radnika BHRT-a tokom sastanka prezentirali su probleme s kojima se suočava BHRT, s posebnim osvrtom na težak materijalni položaj radnika BHRT-a.

Predstavnici Samostalnog sindikata radnika BHRT-a još jednom su upozorili na to da su, zbog neprovođenja Zakona o Javnom RTV sistemu BiH i Zakona o Javnom RTV servisu BiH, a za šta su odgovorne državne i entitetske vlasti, većina radnika BHRT-a na rubu egzistencije.

Delegati iz Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda PSBiH dali su podršku predstavnicima Samostalnog sindikata radnika BHRT-a u borbi za puno poštivanje važećih zakona o javnom RTV sistemu i javnom RTV servisu BiH, kao i za borbu za bolji materijalni položaj radnika.

Delegati iz Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda PSBiH traže od svih nadležnih institucija BiH da se hitno uključe u rješavanje ovog vrlo ozbiljnog problema. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću