MENI
14.10.2015

Održana 9. sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda


Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na svojoj 9. sjednici utvrdila je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH za Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti potrošača u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je podržala i dostavila Domu u dalju proceduru prijedlog izmjena Poslovnika Doma naroda PSBiH, koje se odnose na član 15. Poslovnika Doma naroda PSBiH. Ovaj član Poslovnika definira pitanje imuniteta delegata Doma naroda PSBiH.

Obavljena je i rasprava o načinu i kalendaru aktivnosti pripremanja prijedloga službenih prečišćenih tekstova Zakona Bosne i Hercegovine o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera, kao i Zakona o državljanstvu Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, Komisija je usvojila zaključak kojim se zadužuju sekretari oba doma PSBiH da, zajedno sa predstavnicima nadležnih ministarstava u Vijeću ministara BiH - Ministarstva pravde BiH i Ministarstva civilnih poslova BiH, utvrde i dostave ustavnopravnim komisijama oba doma PSBiH konačni prijedlog prečišćenih tekstova navedenih zakona. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću