MENI
20.9.2023

Održana 11. sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije

Na 11. sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržana je i u dalju parlamentarnu proceduru upućena poslanička inicijativa Aide Baručije, Sabine Ćudić i Predraga Kojovića, kojom se zadužuje Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i nadležno Ministarstvo komunikacija i prometa BiH da u roku od 60 dana u parlamentarnu proceduru uputi Prijedlog zakona o dopuni Zakona o osnovama sigurnosti saobraćja na putevima u Bosni i Hercegovini kojim će se regulisati status električnih romobila u saobraćaju.

Sa dnevnog reda sjednice skinuto je razmatranje Prijedloga odluke o pokretanju javnog saslušanja – stanje u oblasti prijenosa javnih ovlaštenja koje je realiziralo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

K znanju je primljen Izvještaj Ministarstva komunikacija i prometa BiH o planiranim i preduzetim aktivnostima na realizaciji preporuka iz Izvještaja o izvršenoj reviziji učinka o temi: „Aktivnosti institucija BiH na osiguranju osnovnih pretpostavki za kibernetičku sigurnost“. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću