MENI
20.9.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović sastao se s ministrom odbrane Republike Hrvatske

"Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović održao je danas u Zagrebu radni sastanak s ministrom odbrane Republike Hrvatske Mariom Banožićem.

Dr. Čović upoznao je ministra o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na pitanje pozicije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Tokom današnjeg susreta, zvaničnici su razgovarali o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, gdje je kazano kako je članstvo BiH u Evropskoj uniji i NATO savezu ključno za očuvanje mira i stabilnosti, te za unapređenje sveukupnog života u Bosni i Hercegovini. Razgovarano je i o saradnji u oblasti odbrane i sigurnosti, te privrede i ekonomije.

Ministar Banožić istaknuo je kako Republika Hrvatska, kao članica Evropske unije i NATO saveza, snažno podupire put Bosne i Hercegovine prema euroatlantskim integracijama. Posebice je izrazio zadovoljstvo uspješnim zajedničkim vojnim vježbama.

Na koncu današnjeg susreta, sagovornici su izrazili spremnost za nastavak dobre saradnje." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću