MENI
12.9.2023

Poslanici u Predstavničkom domu i članovi Delegacije PSBiH u PSVE Sabina Ćudić i Branislav Borenović učestvovat će na sjednici Monitoring komiteta PSVE

Poslanici u Predstavničkom domu i članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Sabina Ćudić i Branislav Borenović učestvovat će na sjednici Komiteta za poštovanje obaveza i angažmana zemalja članica Vijeća Evrope (Monitoring komitet), koja će se održati 13. septembra u Parizu.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je da članovi Monitoring komiteta saslušaju usmeni izvještaj Stefana Schennacha iz Austrije o postupcima nakon konferencije pod nazivom “Opći izbori u BiH 2022. godine – izazovi i naučene lekcije”, koja je održana 16. juna 2023. godine u Sarajevu.

Tokom sjednice Monitoring komitet razmotrit će i poštovanje obaveza Francuske, Azerbejdžana i Nizozemske proisteklih iz članstva ovih država u Vijeću Evrope.

Najavljena je i rasprava o ulozi Vijeća Evrope u sprečavanju sukoba, vraćanju kredibiliteta međunarodnih institucija i promovisanju globalnog mira. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću