MENI
8.9.2023

Delegatkinja u Domu naroda i zamjenica predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u PSVE Snježana Novaković – Bursać učestvovat će na sjednici Komiteta za politička pitanja PSVE

Delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i zamjenica predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Snježana Novaković – Bursać učestvovat će na sjednici Komiteta za politička pitanja PSVE, koja će se održati 11. i 12. septembra u Parizu.

Prema najavljenom dnevnom redu sjednice, članovi Komiteta saslušat će i raspravljati o izvještaju poslanika iz Grčke Georgea Papandreoua u vezi sa podrškom evropskoj perspektivi regiona Zapadnog Balkana.

Kako je najavljeno, tokom dvodnevnog zasjedanja Komiteta razgovarat će se i o izvještaju o globalizaciji u vrijeme kriza i rata, odnosno ulozi Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) u vrijeme rata između Rusije i Ukrajine.

Članovi Komiteta raspravljat će i o drugim aktuelnim političkim pitanjima, poput destabilizacije afričkog regiona Sahel i posljedica za Evropu, te izazova koji ideologija krajnje desnice predstavlja za demokratiju i ljudska prava u Evropi.

Očekuje se da će tokom sjednice biti imenovani izvjestioci za nove aktuelne teme iz nadležnosti Komiteta za politička pitanja PSVE. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću