MENI
29.8.2023

Održana 7. sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda

Na 7. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2022. godinu, u dijelu nadležnosti ove Komisije, i to za Ministarstvo finansija i trezora BiH, Upravu za indirektno oporezivanje BiH i Agenciju za javne nabavke BiH.

Komisija je usvojila i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka: Praćenje realizacije preporuka revizije učinka „Elektronsko poslovanje u institucijama Bosne i Hercegovine – uspostavljanje i primjena”, čiji je podnosilac Ured za reviziju institucija BiH.

Komisija je usvojila i sljedeće dokumente:

  • Konsolidirani godišnji izvještaj o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2022. godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora BiH;
  • Godišnji konsolidirani izvještaj interne revizije za 2022. godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Komisija je primila k znanju Finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine za period od 1. 1. do 30. 6. 2023. godine, čiji je podnosilac Ured za reviziju institucija BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću