MENI
26.7.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Kemal Ademović održao sastanak sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom EU u BiH

“Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kemal Ademović održao je danas sastanak sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom Evropske unije u Bosni i Hercegovini ambasadorom Johannom Sattlerom.

Tokom razgovora ambasador Sattler interesirao se za proces ispunjavanja 14 prioriteta Evropske komisije i opću političku situaciju u Bosni i Hercegovni.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Kemal Ademović istakao je da je Bosna i Hercegovina čvrsto opredijeljena za ispunjavanje uvjeta u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, te da se ulažu značajni napori kako bi se osiguralo ispunjavanje 14 prioriteta Evropske komisije.

Sagovornici su se složili da Bosna i Hercegovina stoji na nepovratnom putu ka učlanjenju u porodicu evropskih zemalja unutar Evropske unije.” (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Kemala Ademovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću