MENI
20.6.2023.

U Parlamentarnoj skupštini BiH održana ekspertska radionica o inkluzivnom nadzoru nad sektorom sigurnosti

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Jasmin Imamović, predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za nadzor nad radom Objaveštajno – sigurnosne agencije BiH Ilija Cvitanović, te članovi ovih zajedničkih povjerenstava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sudjelovali su danas u radu ekspertske radionice o inkluzivnom nadzoru nad sektorom sigurnosti.

Radionicu, koja je održana u okviru projekta “BIHOS – Bosna i Hercegovina gradi inkluzivni nadzor nad sigurnošću”, organizirali su koordinatori projekta iz Centra za europske sigurnosne studije, uz partnersku potporu Centra za sigurnosne studije BiH. Cilj radionice bio je da se diskutira o načinima unaprjeđivanja nadzora nad sektorom sigurnosti. Radionica je uspješno okončana, uz veći broj preporuka koje su sudionici kreirali kroz međusobnu diskusiju.

Osim predsjedatelja i članova Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH, te Zajedničkog povjerenstva za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, radionici su nazočili predstavnici akademske zajednice, međunarodnih organizacija, te relevantnih agencija koje se bave demokratskim nadzorom sigurnosnog sektora.

Projekat BIHOS financira Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske. (kraj)

 

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću