MENI
12.4.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Kemal Ademović posjetio kasarnu OSBiH „Kozara“ u Banja Luci

"Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kemal Ademović posjetio je jučer kasarnu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine "Kozara" u Banja Luci. Ademović se tokom posjete susreo sa generalpukovnikom Senadom Mašovićem, načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, koji ga je upoznao sa trenutnom situacijom u OSBiH te izrazio potrebu za jačanjem saradnje.

Generalpukovnik Mašović izrazio je zahvalnost za podršku usvajanju uvećanog Budžeta institucija Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, te je izrazio nadu da će Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine dobiti potrebnu podršku u oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Ademović se u okviru posjete susreo i sa zamjenikom komandanta KP OS BiH za resurse brigadirom Rusmirom Mrkovićem, te je obišao prostorije kasarne „Kozara“ kako bi se upoznao sa uvjetima i kapacitetima kojim raspolaže kasarna.

Ademović je iskazao zadovoljstvo činjenicom da će usvajanje uvećanog Budžeta dovesti do povećanja plata uposlenicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, ali i da će biti osigurana sredstva za modernizaciju Oružanih snaga. Napomenuo je da će nastaviti pružati podršku Oružanim snagama Bosne i Hercegovine u punom kapacitetu, te da će svojim djelovanjem u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine nastojati osigurati im što bolje uvjete za rad.

Nakon obilaska kasarne Ademović je prisustvovao i iftaru u organizaciji Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Učesnici posjete na kraju su konstatirali da su Oružane snage Bosne i Hercegovine spremne i kapacitirane da budu garant mira i stabilnosti Bosne i Hercegovine, kao i da uspješne i jake Oružane snage znače uspješnu i jaku Bosnu i Hercegovinu.” (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Kemala Ademovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću