MENI
12.4.2023.

Одржана 3. сједница Уставноправне комисије Дома народа

На 3. сједници Уставноправне комисије Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) утврђена је усаглашеност са Уставом БиХ и правним системом БиХ за Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о служби у Оружаним снагама Босне и Херцеговине, чији је предлагач, по скраћеном поступку, Савјет министара БиХ.

Након што је Комисија на претходној сјединици разматрала Приједлог закона о измјенама Закона о платама и накнадама у институцијама Босне и Херцеговине, чији је предлагач Представнички дом ПСБиХ, те, у складу са пословничким одредбама, затражила од предлагача да у року од седам дана исправи недостатке у вези са ставовима (1), (3) и (5) члана 95. Пословника Дома народа ПСБиХ, што предлагач до данашње сједнице није урадио, Комисија је, у складу са чланом 108. став (2) Пословника, констатовала да је предлагач одустао од овог Приједлога закона, о чему ће обавијестити Колегијум Дома народа.

У вези са Иницијативом делегата Илије Цвитановића, а која се односи на измјену и допуну Оквирног закона о високом образовању у Босни и Херцеговини, предлагач се, уважавајући сугестије чланова Комисије, обавезао да за наредну сједницу Комисије достави модификован приједлог ове иницијативе.

Усвојен је и Оријентациони радни план Уставноправне комисије Дома народа ПСБиХ за 2023. годину. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу