MENI
7.12.2012

Članica Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Vesna Krstović Spremo na Radionici o jačanju uloge žena u parlamentima zemalja članica OSCE-a


Članica Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma PSBiH, Vesna Krstović Spremo će učestvovati na radionici čija je tema jačanje parlamentarnih struktura poslanica u zemljama članicama OSCE-a, koja se održava u Beču 10 i 11. decembra.

Predviđeno je da se održe četiri sesije tokom kojih će se govoriti o podršci ženama da se organiziraju kroz parlamentarnu saradnju, kao i različitim modelima organiziranja žena kroz parlamentarna tijela. Tokom radionice će biti izvršena prezentacija primjera iz prakse, koji podrazumijevaju i predstavljanje oblika saradnje sa OSCE-om i drugim međunarodnim organizacijama.

U sklopu radionice koju organiziraju ODIHR (Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava) i OSCE, će biti održan i sastanak sa Odborom za jednakost spolova Parlamenta Austrije i predstavnicima nadležnih ministarstava. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću