MENI
19.12.2012

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Dušanka Majkić razgovarala sa generalom Lordom


Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Dušanka Majkić danas se susrela sa komandantom NATO Štaba u Sarajevu brigadnim generalom Walterom Lordom (Valter Lord).

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o brojnim pitanjima iz sektora odbrane i sigurnosti u BiH a posebno je razgovarano o stanju u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH nakon održane radionice u Tesliću početkom novembra 2012. godine te posjete članova Zajedničke komisije Brigadi taktičke podrške Oružanih snaga BiH.

Konstatirano je da su evidentni brojni problemi koje treba rješavati u čemu će Zajednička komisija za odbranu i sigurnost i NATO Štab djelovati parnerski i sa namjerom da se pomogne nadležnim subjektima u sektoru odbrane.

Stanje personala, izrada dokumenta „Pregled odbrane“, uništavanje viškova zastarjele municije, minsko-eksplozivnih sredstava, sigurnost skladišta, pitanja transparentnog trošenja budžetskih sredstava i javnih nabavki u sektoru odbrane, angažiranje jedinica OS BiH u procesu deminiranja su samo neka od pitanja koja su također bila predmet razgovora gospođe Majkić i generala Lorda. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću