MENI
27.12.2012.

Одржана сједница Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ


На данас одржаној 18. сједници Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ, потврђена је Одлука о учешћу јединице војне полиције Оружаних снага Босне и Херцеговине у операцији Снаге међународне безбједносне помоћи у Исламској Републици Афганистан. Усвојен је закључак који ће бити упућен у даљу парламентарну процедуру, а којим се предлаже да Представнички дом ПСБиХ обавеже Савјет министара БиХ да у складу са чланом 16. Закона о учешћу припадника оружаних снага БиХ у операцијама подршке миру и другим активностима, подноси редовне извјештаје који требају садржавати информације о карактеру мисије или активности, односно операцији подршке миру која је у току, структури снага, стању на терену и резултатима мисије.

У првом читању је подржан Предлог закона о парламентарном надзору у области одбране и безбједности БиХ, чији је предлагач Заједничка комисија за одбрану и безбједност БиХ и са усвојеним амандманима је у другом читању подржан Предлога закона о противминском дјеловању у Босни и Херцеговини, чији је предлагач Савјет министара БиХ.

Комисија је подржала иницијативу под називом „Посљедице уништавања муниције и минско-експлозивних средстава на полигону „Барбара“ по локално становништво у Општини Гламоч“, која ће бити комплетирана са материјалима које ће доставити Министарство одбране БиХ, а чији је подносилац посланик Душанка Мајкић.

Разматран је и прихваћен Позив на Прву конференцију Платформе за смањење ризика од катастрофа Босне и Херцеговине, која ће бити одржана у Сарајеву 22. и 23. 01. 2013. године. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу