MENI
20.10.2015

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Bariša Čolak i Hazim Rančić posjetili sjedište Državne regulatorne agencije za radijacionu i nuklearnu sigurnost


Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bariša Čolak i Hazim Rančić boravili su danas Sarajevu u radnoj posjeti sjedištu Državne regulatorne agencije za radijacionu i nuklearnu sigurnost (DARNS).

U razgovoru sa direktorom DARNS Emirom Dizdarevićem i njegovim saradnicima, članovi Zajedničke komisije upoznati su sa nadležnostima, legislativom i radom ove agencije. Tokom sastanka bilo je riječi i o problemima u radu ove agencije, o saradnji sa institucijama, agencijama i nadležnim zavodima, kao i o planovima koji bi u budućnosti rad ove agencije učinili još efikasnijim i efikasnijim.

Članovi Zajedničke komisije tokom posjete bili su u prilici da se neposredno uvjere u ozbiljan pristup menadžmenta agencije u izvršavanju zahtjevnih obaveza u procesu primjene Strategije za upravljanje radioaktivnim otpadom u našoj zemlji. Članovi Zajedničke komisije upoznati su i o stanju radioaktivnih materijala na teritoriji Bosne i Hercegovine, kao i o monitoringu radioaktivnosti u BiH.

Tokom posjete bilo je riječi i o pripremama i učešću predstavnika DARNS na Petoj sigurnosnoj konferenciji, koja će se, u organizaciji Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, održati 4. i 5. novembra ove godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću