MENI
14.3.2023

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Zvizdić primio ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić primio je danas ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini  Osamaha D. AlAhmadija i upoznao ga sa aktuelnom situacijom u zemlji.

Tokom razgovora, složili su se da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri i da postoji prostor za dodatno unapređenje parlamentarne saradnje, a posebno saradnje u oblastima ekonomije, privrede, poljoprivrede, turizma  i novih investicija.

Naglasili su da je neophodno raditi na prevladavanju  prepreka u viznom režimu  kako bi se unaprijedila saradnja u svim segmentima.

Ambasador AlAhmadi je izrazio podršku stabilnosti i napretku BiH i naglasio da je njegova zemlja iskren prijatelj Bosne I Hercegovine. Zvizdić se zahvalio Kraljevini Saudijske Arabije na pomoći i na  podršci u proteklom  periodu." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću