MENI
2.3.2023

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Nikola Špirić uputio telegram saučešća najvišim zvaničnicima Republike Grčke i grčkom narodu

Povodom tragične željezničke nesreće u Grčkoj, u kojoj je stradalo na desetine ljudi, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Nikola Špirić uputio je telegram saučešća predsjednici Republike Grčke Katerini Sakellaropoulou, predsjedniku Parlamenta Republike Grčke Constantineu Tassoulasu i predsjedniku Vlade Republike Grčke Kyriakosu Mitsotakisu, kao i prijateljskom grčkom narodu. Tekst telegrama saučešća prenosimo u cjelosti:

„Vaše ekselencije,

Prijateljskom grčkom narodu upućujem izraze najiskrenijeg saosjećanja povodom tragične željezničke nesreće u kojoj je stradalo na desetine ljudi. Naše misli su s vama u ovom teškom i tužnom trenutku dok žalite za izgubljenim životima.

Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze našeg najdubljeg saučešća, a povrijeđenima želje za brz oporavak.“, kaže se u telegramu saučešća predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Nikole Špirića. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću