MENI
26.2.2023

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić učestvovat će u Briselu na Interparlamentarnoj konferenciji o stabilnosti, ekonomskoj koordinaciji i upravi u EU

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić učestvovat će na Interparlamentarnoj konferenciji o stabilnosti, ekonomskoj koordinaciji i upravi u Evropskoj uniji (EU), koja će se, u okviru Evropske parlamentarne sedmice 2023. godine, održati 27. i 28. februara u Briselu.

Programom Konferencije, koju zajednički organizuju Evropski parlament i Parlament Švedske, države koja trenutno predsjedava Evropskim vijećem, predviđena su uvodna obraćanja predsjednice Evropskog parlamenta Roberte Metsola i predsjednika Parlamenta Švedske Andreasa Norlena, kao i zvaničnika Evropske komisije i Organizacije za ekonomsku sigurnost i saradnju (OECD).

Očekuje se da će, tokom dvodnevnog rada Konferencije, parlamentarci i eksperti iz zemalja EU i regiona diskutovati o aktuelnim ekonomskim i socijalnim izazovima, posebno o pitanju energetske krize i inflacije.

Tokom boravka u Briselu predsjedavajući Zvizdić imat će i niz bilateralnih susreta sa predstavnicima Evropskog parlamenta i zvaničnicima EU. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću