MENI
24.1.2013.

Одржана сједница Уставноправне комисије Представничког дома


Уставноправна комисија Представничког дома ПСБиХ је на данас одржаној 36. сједници утврдила да не постоји уставни основ, нити усклађеност са правним системом БиХ и није подржала принципе Предлога закона о управљању имовином привремено и трајно одузетом у кривичном поступку пред Судом Босне и Херцеговине, чији је предлагач Савјет министара БиХ.

Комисија је утврдила да је Предлог закона о измјенама и допунама Оквирног закона о основном и средњем образовању у БиХ, чији је предлагач посланик Денис Бећировић, усклађен са Уставом БиХ и правним системом БиХ, али није подржала принципе предлога закона.

У другом читању није подржан Предлог закона о измјенама и допунама Закона о оснивању Завода за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера, чији је предлагач Савјет министара БиХ, док је закључено како је норма јасна, због чега се обуставља поступак аутентичног тумачења члана 53. Закона о јавним набавкама.

Усвојен је Извјештај о раду Уставноправне комисије Представничког дома за 2012.г. и к' знању је примљено писмо резидентног координатора УН у Босни и Херцеговини. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу