MENI
15.2.2023.

Predsjedatelj Zastupničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić sastao se u New York-u sa glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda

“Predsjedatelj Zastupničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić sastao se u New York-u sa glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antoniom Guterresom.

Tijekom susreta predsjedatelj Zvizdić je upoznao glavnog tajnika Guterresa s aktualnom političkom, ekonomskom i sigurnosnom situacijom u Bosni i Hercegovini, kao i sa činjenicom da je formirano novo i progresivnije Vijeće ministara BiH koje je spremno raditi na realizaciji ključnih vanjskopolitičkih ciljeva, a to su EU i NATO integracije, jačanje vladavine prava i unaprjeđenje ekonomske situacije.

Predsjedatelj Zvizdić se osvrnuo i na važnost produženja EUFOR misije u BiH i rekao da, sve dok postoje intencije domaćih političara za podjele ili secesionističke ideje, kao i težnje naših susjeda da budu tutori i da se miješaju u naše odnose, važno je da misija EUFORA bude u BiH.

Ključna poruka sa današnjeg sastanka sa glavnim tajnikom Guteressom je da je arhitektura Zapadnog Balkana završena i da Bosna i Hercegovina ide u pravcu euroatlantskih integracija.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres tijekom razgovora rekao je da Ujedinjeni narodi prate i snažno podržavaju euroatlantski put Bosne i Hercegovine kao cjelovite, jedinstvene, suverene i politički neovisne države.

Sastanku je nazočio i stalni predstavnik BiH pri Ujedinjenim narodima, veleposlanik Sven Alkalaj.” (priopćenje iz Ureda predsjedatelja Zastupničkog doma dr. Denisa Zvizdića)

Video zapis sa izjavom predsjedatelja Zastupničkog doma dr. Denisa Zvizdića možete pogledati ovdje


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću