MENI
14.2.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović sastao se s nerezidentnom ambasadoricom Države Izrael za BiH

 “Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović susreo se večeras u Mostaru s nerezidentnom ambasadoricom Države Izrael za BiH Galit Peleg. Sastanak je održan u Privrednoj komori Države Izrael u Mostaru.

Dopredsjedavajući Čović i ambasadorica Peleg razgovarali su o odnosima dvije zemlje, s posebnim naglaskom na jačanje privredne saradnje. U tom kontekstu jedna od tema bio je i skori Međunarodni sajam privrede Mostar 2023. čiji je zemlja partner Država Izrael. Sajam će, kako je kazano, biti velika prilika za upoznavanje privrednika, razmjenu informacija i kontakata, a sve s ciljem što većeg ulaganja u budućnosti u BiH. Sagovornici su se složili kako je, posebice u vremenu recesije, energetske krize i poremećaja na svjetskim tržištima, važno širiti privredne i ekonomske veze.

Dopredsjedavajući Čović istaknuo je kako će se u idućem periodu zalagati za produbljivanje odnosa BiH sa svima zemljama prijateljima, posebice u cilju jačanja trgovinske razmjene, dolaska investitora, što u konačnici donosi i nova radna mjesta. Otvaranje Privredne komore Države Izrael je ocjenjeno kao veliki iskorak i poticaj za privrednu saradnju. Mostar će, kako je istaknuto, početkom maja, u vrijeme održavanja Međunarodnog sajma privrede, biti središte regiona, od bilateralnih, političkih do privrednih susreta.” (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću