MENI
10.2.2023.

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Marinko Čavara sudjelovat će na Svjetskom summitu vlada u Dubaiju

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Marinko Čavara sudjelovat će na Svjetskom summitu vlada, jednom od najvećih globalnih foruma o poboljšanju života stanovništva i budućnosti država, koji će se od 13. do 15. veljače ove godine održati u Dubaiju.

Čavara, koji u Dubai putuje na poziv ministra digitalne ekonomije i vještačke inteligencije Ujedinjenih Arapskih Emirata i generalnog ravnatelja Svjetskog summita vlada Omara Sultana Al Olama, pridružit će se liderima država i vlada, vodećim parlamentarcima, donositeljima odluka i ekspertima iz 190 država svijeta.

Svjetski summit vlada u Dubaiju, kao jedinstvena platforma za dijalog o oblikovanju budućnosti čovječanstva, bit će prigoda da svjetski lideri razmijene mišljenja i stavove o najvažnijim pitanjima današnjice, kao i da odrede prioritete u rješavanju ključnih globalnih problema.

U proteklom desetljeću Svjetski summit vlada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ugostio je, između ostalih, 44. predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obamu, generalnog tajnika Ujedinjenih naroda Antonija Guterresa, generalnu ravnateljicu Međunarodnog monetarnog fonda Kristalinu Georgievu, generalnog ravnatelja Svjetske zdravstvene organizacije dr. Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa, predsjednicu Europske središnje banke Christine Lagarde, globalnog poduzetnika Elona Muska i mnoge druge svjetske lidere. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću