MENI
21.12.2022

Održana 23. sjednica Odbora za žalbe građana

Na 23. sjednici Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrano je ukupno 14 žalbi na rad i postupanje policijskih službenika u policijskim tijelima BiH.

Jedna od razmatranih žalbi odnosila se na rad i postupanje policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), dvije žalbe na rad i postupanje službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a 11 žalbi na rad i postupanje policijskih službenika Granične policije BiH.

Odbor je ocijenio neosnovanom žalbu na rad i postupanje policijskih službenika SIPA-e.

Od dvije žalbe na rad i postupanje policijskih službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Odbor je jednu ocijenio neosnovanom, dok je o drugoj odgođeno izjašnjenje do okončanja postupka pred Tužilaštvom BiH.

Od 11 žalbi na rad i postupanje policijskih službenika Granične policije BiH, Odbor je tri ocijenio kao osnovane, te je protiv odgovornih policijskih službenika podnesen prijedlog za vođenje disciplinskog postupka za težu povredu službene dužnosti. Preostalih osam žalbi na rad i postupanje policijskih službenika Granične policije BiH ocijenjene su neosnovanim. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću