MENI
7.11.2022

Zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije Lazar Prodanović učestvovat će u Budvi na Regionalnoj konferenciji o učešću parlamenata u oblasti evropskih integracija

Zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Lazar Prodanović učestvovat će u radu Regionalne konferencije pod nazivom „Analiza parlamentarnog rada u oblasti evropskih integracija u regionu Zapadnog Balkana“, koja će se, uz podršku Njemačke agencije za regionalnu saradnju (GIZ), održati od 8. do 10. novembra u Budvi.

Tokom Konferencije bit će predstavljen rad komisija za evropske integracije u parlamentima Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije i Kosova, nakon čega će eksperti iz država članica Evropske unije predstaviti preporuke za svaki parlament, kao i zajedničke preporuke za rad parlamenata u zemljama Zapadnog Balkana na poslovima evropskih integracija.

Učesnici Konferencije razgovarat će i o ulozi parlamentarne diplomacije unutar evropske političke zajednice, kao i u okviru procesa proširenja Evropske unije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću