MENI
30.1.2013.

Одржана сједница Комисије за спољне послове


Комисија за спољне послове је на 28. сједници дала позитивно мишљење, уз предлог Представничком дому да да сагласност за ратификовање Споразума о кредиту за пројекат „Модернизација Универзитета у Бихаћу“ и Споразума о финансирању „Техничка помоћ за аутопут на коридору Вц – БиХ“ у склопу инвестиционог оквира за Западни Балкан. Усвојен је закључак да се у сарадњи са Министарством финансија и трезора БиХ обави расправа о Нацрту закона о поступку закључивања и извршавања међународних уговора, чији је предлагач Министарство иностраних послова БиХ, и по потреби иницира организовање Јавне расправе на ову тему.

На данашњој сједници је усвојен и закључак да Комисија за спољне послове 15.03. буде домаћин састанка предсједника комисија и одбора за спољне послове Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије и Црне Горе.

Усвојене су забиљешка са састанка чланова Комисије са делегацијом Парламента Њемачке, као и са састанака предсједавајућег Комисије за спољне послове, Мирзе Кушљугића са амбасадором Србије у БиХ, Нинославом Стојадиновићем и амбасадором Финске у БиХ, Mikkom Metsom.

К' знању су примљени извјештаји о састанку Комитета за социјална питања, здравље и одрживи развој Парламентарне скупштине Савјета Европе, са 7. засједања Савјетодавне скупштине за Међународни кривични суд и владавину права, као и о службеној посјети чланова Групе пријатељства за западну Европу СР Њемачкој и делегације Уставноправне комисије Представничког дома Парламенту и другим институцијама Мађарске.

Такођер су к’ знању примљени материјали везани за посјету посланика њемачког парламента БиХ и писма предсједника Националног парламента Републике Арменије Ovika Abramjana, предсједавајућим Представничког дома и Дома народа ПСБиХ. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу