MENI
17.10.2022

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a učestvovat će na 103. Rose Roth seminaru PSNATO-a u Helsinkiju

Zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Nikola Lovrinović i član Delegacije PSBiH u PSNATO-a Obren Petrović učestvovat će u radu 103. Rose Roth seminara PSNATO, koji će se od 18. do 20. oktobra ove godine održati u Helsinkiju, Republika Finska.

Prema najavi organizatora, Seminar o temi „Ruski rat protiv Ukrajine, klimatske promjene: sigurnost Nordika u tranziciji“ uvodnim izlaganjima otvorit će predsjednik Republike Finske Saulli Niinisto i predsjedavajući PSNATO-a Gerald E. Connolly.

Parlamentarci će razgovarati o pogledima Finske i Švedske na ulogu NATO-a u jačanju mira i sigurnosti, o ratu Rusije protiv Ukrajine, o izgradnji vojnih kapaciteta u uslovima promjene geopolitičkog i sigurnosnog okruženja, te o predstojećem Godišnjem zasjedanju PSNATO-a, koje će se od 18-21. novembra 2022. godine održati u Madridu.

Rose Roth seminar u Helsinkiju zajednički organizuju PSNATO-a i Parlament Republike Finske, uz podršku Vlade Švicarske i Ženevskog DCAF-a. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću