MENI
14.10.2022

Zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u PSNATO-a Nikola Lovrinović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Slovačke Republike u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Nikola Lovrinović danas je u Sarajevu primio u oproštajnu posjetu ambasadora Slovačke Republike u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Martina Kača.

Lovrinović se zahvalio ambasadoru Kači na njegovom predanom radu u Bosni i Hercegovini, tokom kojeg je ambasador Kačo davao prepoznatljivu podršku Delegaciji PSBiH u PSNATO-a, kao i drugim institucijama zakonodavne i izvršne vlasti na euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

Naglašeno je da je ambasador Kačo učinio jako puno na unapređenju bilateralne saradnje dvije zemlje, o čemu svjedoči i posjeta Delegacije Parlamenta Slovačke Republike tokom juna ove godine, te otvoreni i prijateljski razgovori vođeni tokom te posjete.

Lovrinović je ambasadoru Kači zaželio uspjeh na novoj dužnosti u Ministarstvu vanjskih poslova Slovačke Republike. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću