MENI
10.6.2022

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović održao sastanke s predsjedavajućim Svjetske cionističke organizacije i izraelskim privrednicima

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je, tokom službene posjete Izraelu, održao sastanke s zvaničnicima Države Izrael, predsjedavajućim Svjetske cionističke organizacije ivršiocem dužnosti predsjedavajućeg Izvršnog odbora Jevrejske agencijeYaakovom Haguelom, te izraelskim privrednicima.

Dr. Čović je u razgovoru s predsjedavajućim Svjetske cionističke organizacije ivršiocem dužnosti predsjedavajućeg Izvršnog odbora Jevrejske agencijeYaakovom Haguelom razgovarao o poboljšavanju i pojačavanju saradnje BiH s Izraelom i jevrejskom zajednicom u BiH.

Zvaničnici su istaknuli obostrano zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa, ističući predanost njihovom daljem razvoju.

U svjetlu otvaranja Privredne komore Bosne i Hercegovine i Države Izrael, dr. Čović je održao sastanke s predstavnicima privredne zajednice u Izraelu kako bi razgovarao o postojećim i budućim investicijama u Bosnu i Hercegovinu koje će ovim iskorakom biti značajno olakšane.

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović istakao je već postojeće i snažne izraelske investicije u BiH, kao i njihovu ulogu u osnaživanju privrednih prilika. Naglašeno je kako se planiraju dalja ulaganja u Bosni i Hercegovini." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću