MENI
15.6.2022

Održana 77. sjednica Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava lica nad kojima se izavršavaju krivične sankcije i druge mjere

Na 77. sjednici Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud Bosne i Hercegovine, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica Bosna i Hercegovina ili drugi sud u skladu sa zakonom Bosne i Hercegovine usvojen je Izvještaj o najavljenoj posjeti Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Članovi Nezavisne komisije razmotrili su predstavku zatvorenika Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, broj 05/6-50-17-850/22 od 30. 5. 2022. godine. U vezi s ovom predstavkom zatraženo je očitovanje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Članovi Nezavisne komisije utvrdili su i Plan aktivnosti za juli 2022. godine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću