MENI
1.2.2013

Parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović razgovarao sa brigadnim generalom Andreasom Roterom


Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović razgovarao je danas sa brigadnim generalom Andreasom Roterom, doajenom vojno-diplomatskog kora u BiH. Tom prilikom, brigadni general je visoko ocijenio dosadašnji rad Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH i izrazio zadovoljstvo što u BiH postoji institucija čija je uloga zaštita ljudskih prava i sloboda vojnih lica i kadeta u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Također, general Roter je posebno pohvalio dosadašnju saradnju parlamentarnog vojnog povjerenika BiH sa Komisijom za Federalne oružane snage Austrije, iskazanu kroz niz iznimno korisnih bilateralnih susreta.

S obzirom da je gospodin Roter i predstavnik vojnih atašea akreditiranih u BiH, danas je istaknuo želju da se za njih organizira prezentacija dosadašnjeg rada i plan budućih aktivnosti Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, kao i da lično učestvuje u posjeti jednoj od jedinica Oružanih snaga BiH kako bi stekao uvid u rad Ureda.
Na kraju razgovora, Anderas Roter je dao punu podršku organizaciji regionalne konferencije planirane za mart ove godine čiji je cilj prezentacija dobrih praksi zaštiti ljudskih prava i sloboda pripadnika oružanih snaga, a na kojoj će učestvovati i predstavnici Ambasade Austrije u BiH i austrijskog Parlamenta. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću