MENI
13.7.2022

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Nikola Špirić primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Bugarske u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr Nikola Špirić primio je danas u nastupnu posjetu  novoimenovanog ambasadora Republike Bugarske u BiH Nj. E. Valerija Yotova.

Sagovornici su zajednički ocijenili da su bilateralni odnosi, naročito politički, dobri, ali se može konstatovati da ekonomski odnosi ostavljaju veliki prostor za unapređenje, uključujući oblast investicija.

U razgovoru je istaknuto da je trgovinska razmjena skromna, pa iako se kontinuirano povećava, na štetu je BiH. Oblasti u kojima bi se mogla unaprijediti saradnja su namjenska i automobilska industrija, građevinarstvo i turizam, naročito zimski turizam, kao i druge oblasti.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o unutrašnjo-političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Bugarskoj, kao i u regionu i globalno. Izražena je spremnost obe strane da se radi na unapređenju bilateralnih odnosa.

Na kraju nastupne posjete, dr. Špirić poželio je ambasadoru Yotovu sreću i uspjeh u radu tokom diplomatske misije u BiH." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Nikole Špirića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću